ADIYAMAN / MERKEZ - İnceler Ortaokulu

Nis

Okulumuz, okul sporları Küçükler Erkek Futsal Kategorisinde İl İkincisi olmuştur.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.  Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mız ile başladı, daha sonra İngilizce Öğretmenimiz Büşra SEYREK'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sürdü. Program akışı şiirler, tiyatro gösterileri, çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma ve daha birçok oyunla devam etti.

Katılım gösteren misafirlerimiz ve velilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.

Nis

Okulumuz, 01 Mart - 22 Nisan tarihleri arasında Adıyaman genelinde 51 okulun katılımı ile  düzenlenen Bocce Küçükler Kız Mahalli Müsabakalarında İl 3' üncüsü olarak Bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.

Mrt

Okul takımlarımız, Bocce Küçükler ve Yıldızlar Kız Kategorisinde gruplarını ilk sırada tamamlayarak final gruplarına yükselmeye hak kazanmıştır.

Mrt

Ülkemizin sıklıkla yüzleştiği deprem gerçeğine hazırlıklı olmak amacı ile ülkemizde 1-7 mart deprem haftası olarak anılmaktadır. Bu bağlamda okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan KALEM(Kaliteli EĞitim Modeli) Projesi kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz her hafta 1 ders saati kitap okumaktadır.

Mrt

Adıyaman’da düzenlenen okul sporları kapsamında 3x3 basketbol branşında katılım sağlayan okulumuz Yıldızlar Kız kategorisinde il dördüncüsü, Yıldızlar Erkek kategorisinde ise il ikincisi olmuştur.

Mrt

Okulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Uğur Yıldırım tarafından 8.sınıf öğrencilerine spor liseleri hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılı okulumuzda yapılan törenle kutlandı.

Ock

02/05/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir.

Enerji verimliliği ile kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde alacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimizin güne dinç, neşeli, zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi amacıyla her gün sabah sporu yapılmaktadır.

Ara

Adıyaman İl Bölge Jandarma Trafik Ekibi tarafından öğrencilerimize trafik eğitimi verildi.

Ara

İnceler Ortaokulu Resim Öğretmeni Kadir Bağcı tarafından organize edilen ve öğrencilerin gözünden Adıyaman'ın tarihi, turistik ve dikkate değer mekanlarının resmedilmesi amacıyla başlatılan proje deprem ile yarıda kalmıştı. Deprem sonrası yaşananların da yine çocukların gözünden aktarıldığı resimlerin eklenmesi ile tamamlanan proje Adıyaman Park AVM'de sergilendi. Büyük ilgi gören sergide, minik ressamların deprem öncesi ve deprem sonrasına ilişkin iç dünyalarındaki duygu değişimlerini gözlemlemek mümkün oldu.

İlk defa bir alışveriş merkezi gören öğrencilerin, aynı alışveriş merkezinde eserlerinin sergilenmesi ve bir açılışın baş konukları olarak yaşadıkları heyecan gözlerden kaçmadı.

İnceler Ortaokulu Resim Öğretmeni Kadir Bağcı, minik ressamların eserleri ve yaşadıkları yoğun duygu değişimleri ile okuldaki çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Bağcı, "Projemiz depremden önce başlayan bir projeydi. 'Çocuk Gözüyle Adıyaman' isimli projemizde, çocukların gözünden Adıyaman'da neler var? Tarihi, turistik, ören yerlerini anlatan resimleri planlamıştık. Çocuklar depremden önce, Nemrut, Cendere Köprüsü ve diğer tarihi yerleri resmetmişlerdi. Depremden sonra ise resimlerden de anlaşılacağı üzere, Adıyaman'ın, "Acıyaman" oluşunu anlatan resimlere şahit oluyoruz. Toplam 20 öğrencinin, 27 adet resmi mevcut. Bazı öğrencilerin ikişer adet resmi mevcut. Köy okulundaki öğrencilerimiz, o yüzden bugün burada değiller. İlk gün buradaydılar, açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz, Vali Yardımcımız eşlik etti. Çocukların yaratıcılığını desteklemek adına atölyemiz mevcut. Köy okulu olmasına rağmen, iki sene önce yine burada 'Çocuk Gözüyle Pandemi' konulu resim sergisi açtık. Okulda bu tür etkinliklere dikkat ediyoruz. Öğrencilerimiz ilk defa bir alışveriş merkezine geldi bu sayede. Gezdiler, yemek yediler, bu ortamı teneffüs ettiler. Onlar için de farklı bir hayal gücü aslında. Köy, okul ama ilk defa şehir ve şehirdeki hayat." ifadelerini kullandı.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında yapılan törenle okulumuzda  anıldı.

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem veli toplantımız gerçekleştirildi. Toplantıda Okul Müdürümüz Kemal Sevinç tarafından velilerimize öğrencilerimizin durumu hakkında genel bilgiler verildi. Sonrasında sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrenci velilerimize öğrencilerimiz hakkında bireysel değerlendirmelerde bulunuldu.